Strooizout

Emstar toners en inkt

soup factory

MVO NederlandOp 21 juli 2009 heeft DFC Grootverbruik zich geregistreerd als Partner van MVO Nederland. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) nemen wij de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wij maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. MVO is een voortdurend proces. Door DFC Grootverbruik wordt continue gezocht naar haalbare stappen om maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Regionaal

DFC Grootverbruik is een regionale servicegroothandel voor scholen, bedrijven en instellingen. Wij hebben onze regio duidelijk omkaderd en waken ervoor deze ook te handhaven. Hierbij liggen een aantal gedachte ten grondslag:

  • We verbruiken minder brandstof.
  • We stoten minder CO2 uit.
  • We staan minder in de file.
  • Doordat we regionaal werken, weten we wat er in de regio speelt, we staan ook korter bij onze klanten.

MVO in de keten

milieukeurmerk EUBij ons inkoopbeleid letten we op kwaliteit, op prijs en levertijd, maar ook op sociale en milieu aspecten. Zo is al het hygiënisch papier dat wij inkopen voorzien van het Europees Ecolabel, of valt in een ander milieuprogramma, zoals Reduce, ReUse and Recycle.
Al, de door ons, verkochte professionele reinigingsmiddelen zijn voorzien van de strengste milieukeuringen en zijn voorzien van de benodigde certificeringen en keurmerken.

DFC Grootverbruik verkoopt ook de producten met de keurmerken van Fair Trade, Max Havelaar, UTZ certified, waarmee we de eerlijke handel willen stimuleren. Voor onze versproducten werken we veelal met lokale partners en werken we met streekproducten. Hierin zijn we partner o.a. van Natuurlijk Biesbosch.

natuurlijk biesboschfairtradeutz certified