Strooizout

Emstar toners en inkt

soup factory

Klik hier voor lekkere koffierecepten

Koffie is er tegenwoordig in veel verschijningsvormen met ieder zijn specifieke toepassing. Om het kiezen van de juiste koffie eenvoudiger te maken hebben wij speciaal voor u dit artikel geschreven.

 

Koffie op de werkplek.

Koffie is een heerlijke en verkwikkende drank en een van de meest geliefde dranken van de Nederlanders. Jaarlijks drinken we 147 liter koffie per persoon, wat neer komt op gemiddeld 3 kopjes per dag. Het is dan ook niet vreemd dat op de meeste plaatsen koffie wordt geschonken, zoals ziekenhuizen, bedrijven, scholen, sportkantines en stations.

Er zijn twee belangrijke koffiesoorten: de Coffea Arabica, een milde koffiesoort en de Coffea Robusta, een krachtigere koffiesoort. De meeste koffie wordt gemelangeerd uit deze twee soorten. De belangrijkste factoren bij het zetten van koffie zijn: de melange en maling, de waterkwaliteit en de temperatuur, de verhouding tussen koffie en water en de contacttijd.

De methode die gebruikt worden om koffie te zetten verschillen, want komt men met vijftig man tegelijk pauzeren of komt men verspreid. Daarom onderscheiden we de onderstaande zetmethodes:

Espresso

Espresso is Italiaans voor ‘onder druk’ of ‘snel’. Espresso is dan ook een zetmethode waarbij heet water onder hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt gestuwd. Espresso levert het puurste kopje koffie dat er bestaat. Het is heerlijk om zo te drinken en tevens de perfecte basis voor koffiespecialiteiten als cappuccino of macchiato. De versgebrande espressobonen garanderen de ultieme koffiebeleving.

Filterkoffie

Dé traditionele zetmethode met heerlijke koffie als resultaat. Snelfiltermaling: Voornamelijk geschikt voor kleinere locaties omdat de doorlooptijd iets langer is. Lagere dosering door hogere extractie. Standaardmaling: Vooral geschikt voor locaties waar in korte tijd veel koffie uitgeserveerd wordt. Kortere doorlooptijd, dus iets hogere dosering.

Fresh Brew

Fresh brew koffie wordt gebruikt voor fresh brew machines. Deze automaten zijn gebaseerd op de methode van gemalen koffie die automatisch op een filterpapier gedoseerd wordt en waaraan water wordt toegevoegd. De zetgroep van deze machines zorgt ervoor dat de zettijd van een kopje koffie slechts circa 20 seconden is. De koffie heeft dus slechts enkele seconden kontakt met het water en de mogelijkheid om alle extracten uit de koffie te halen.
Derhalve is fresh brew koffie op een intensieve, snelle manier gebrand en heeft een speciale samenstelling van diverse melanges zodat u in een korte tijd een heerlijk kopje kopje heeft.

Instant

Instant Koffie is de juiste keuze als u razendsnel koffie wilt zetten met een constante smaak. Een bijkomend voordeel van vriesdroogkoffie is dat het geen afval genereert. Instant Koffie (Vriesdroog) is samengesteld uit de beste koffiebonen en is volgens een uniek procedé gevriesdroogd. Hierdoor blijven de heerlijke smaak en het aroma optimaal bewaard. Deze koffie is speciaal ontwikkeld voor automaten en zorgt altijd voor een perfect kopje koffie.

DFC Grootverbruik staat u ter zijde als het gaat om een volledig op uw wensen afgestemde koffie invulling. Wij adviseren u over de optimale machinekeuze en helpen u bij een geschikt onderhoud- servicecontract. Wij helpen u bij de perfecte instelling van uw koffieapparatuur. Bij DFC Grootverbruik, als totaalleverancier, bent u aan het juiste adres voor de koffie en alles erom heen, zoals suiker, koffiemelk, koekjes, bekers, maar ook voor naambedrukt servies.

Klik hier als u meer wilt weten of voor een passend advies.
Mail ons voor meer informatie of een advies.